Ugnsstekt spätta med rysk sallad

Fiskar som spätta, flundra och skädda passar bra att steka hela i ugn.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 portionsfiskblock - t ex skädda (á 350 g)
  • 1 tsk citronpeppar
  • 3 msk olivolja - eller fransk salladsdressing på flaska
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 3 saltgurkor
  • 1 dl dill - grovhackad
  • 500 g potatis - kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg fiskarna på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med citronpeppar och ringla över hälften av oljan eller dressingen. Sätt plåten mitt i ugnen och stek ca 20 min eller tills fiskköttet vitnat och lossar från benet.

  2. Skala och finhacka löken. Skär tomaterna i bitar. Skiva saltgurkorna tunt. Blanda lök, tomater, gurka och dill med resten av oljan eller dressingen.

  3. Servera fisken med salladen och kokt potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!