Ugnsrostade rotfrukter med rökt bog och hoisinsås

Recept på ugnsrostade rotfrukter med rökt bog och hoisinsås. Soppgrönsaker är inte bara bra till soppa, här rostas rotsakerna i ugn. Hela förpackningen används så det blir inget svinn.

Ugnsrostade rotfrukter med rökt bog och hoisinsås
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 500 g soppgrönsaker
  • 1 rödlök
  • 300 g rökt bog
  • 2 dl hoisinsås
  • 1 kruka persilja
  • 2 msk sesamfrön
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på varmluft 225°. Skala och skär potatis och rotfrukter i bitar och slantar. Strimla purjolöken, spara den och stek med bogen. Skala och skär rödlöken i klyftor.

  2. Lägg rotfrukterna på ett bakplåtspapper i en långpanna. Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Skär bogen i tärningar och stek den i 1 msk olja tillsammans med purjolök och rödlök ca 5 min.

  4. Strö bogen och löken över rot­frukterna och ringla över hoisinsås. Hacka persiljan och strö den och sesamfrön över rätten. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?