Ugnsrostade grönsaker med rostbiff

Paprika, tomat, lök och färskpotatis passar bra att rosta i ugn.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 msk rapsolja - - eller oliv
  • 1 röd paprika
  • 1 paprika - gul
  • 2 tomater - medelstora
  • 6 potatisar - små
  • 2 knipplökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk hasselnötter - grovhackade eller hela solroskärnor
  • 1 knippa persilja - några kvistar, slätbladig

Tillbehör

  • 4 rostbiff - skivor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Pensla en ugnssäker form med olja.

  2. Dela paprikorna och skär bort kärnor och fästen. Dela varje paprika i 4 delar. Skär tomaterna i halvor. Skrapa potatisen och skär den i halvor. Skär bort rotfästet på lökarna och skär dem i halvor på längden, sedan i 3 delar. Låt vitlöksklyftorna vara oskalade.

  3. Lägg alla grönsakerna i formen, tomaterna med snittytan upp. Salta, peppra och ställ in formen mitt i ugnen. Vänd grönsakerna utom tomaterna med stekspade efter 10 min. Låt stå ytterligare 5–6 min.

  4. Strö på nötter eller solroskärnor, gärna rostade i torr stekpanna. Garnera med persilja. Servera med tunt skivad rostbiff.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!