Ugnsrostade grönsaker

De smakrika grönsakerna blir snabbt mångas favorit. Satsen är stor, så vi rostar i omgångar
Allt om Mat
Ugnsrostade grönsaker
Ugnsrostade grönsaker Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1,5 kg squash
  • 1,5 kg aubergine
  • 2 röda paprikor
  • 2 paprikor - gula
  • 6 röd lök - i klyftor
  • 2 vitlök - hela i klyftor
  • 2,5 dl olivolja
  • 3 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill och högsta värme. Skär squash och aubergine i centimetertjocka skivor. Kärna ur och skär paprikorna i klyftor.

  2. Lägg rödlök och vitlök i varmt vatten så går det lättare att skala dem. Skär rödlöken i klyftor som håller ihop.

  3. Blanda 1/3 av grönsakerna i en långpanna. Häll på 1/3 av olivolja och blanda väl. Grilla högt upp i ugnen ca 20 min med ugnsluckan på glänt så att grillelementen glöder hela tiden. Rör om då och då så att grönsakerna inte bränns utan bara blir mjuka och får en rostad yta.

  4. Salta och lägg upp grönsakerna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!