Ugnsrostad spetskål

Recept på ugnsrostad spetskål. Servera med hemgjord rödbetshummus.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 2 spetskål - ca 800 g
  • 2 - 3 blad grönkål
  • salt
  • 5 - 6 msk rapsolja
  • 2 msk muscovadosirap - eller mörk sirap
  • svartpeppar - nymalen

Till servering

  • rödbetshummus - se separat recept

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Dela spetskålen i halvor och skär varje halva i 2-4 klyftor, beroende på hur stora kålen är. Dela grönkålen i mindre bitar.

  3. Lägg kålklyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Salta. Ringla över 3-4 msk av oljan. Sätt plåten i nedre delen av ugnen och rosta kålen tills den börjar bli mjuk, ca 20 minuter

  4. Blanda grönkålen med resten av oljan. Rosta den tillsammans med spetskålen ca 10 minuter eller tills grönsakerna är klara. Ringla över sirapen, salta och peppra.

  5. Servera med rödbetshummus.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!