Ugnsrostad potatis med färsk lök

Den här potatisrätten passar perfekt på buffén, och kan serveras varm, ljummen eller kyld.
Lena Söderström
Ugnsrostad potatis med färsk lök
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 kg delikatesspotatis - färsk- eller, liten
  • 1 knippa lök - färsk (3–4 lökar)
  • 3 msk olivolja
  • 1 - 2 vitlöksklyftor - pressade
  • 1 tsk flingsalt - ca
  • 2 msk bladpersilja - strimlad
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisen. Ansa och dela löken längs med.

  2. Blanda olja och vitlök i en bunke. Vänd ner lök och potatis. Salta.

  3. Lägg potatis och lök med oljan på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen cirka 25 minuter, eller tills potatisen är mjuk, rör om 2-3 gånger under tiden.

  4. Blanda i persiljan. Garnera med citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök