Ugnsrostad muscatpumpa med hasselnötter
I ugn: 2 timmar
Aktiv tid c:a 10 minuter
Recept på ugnsrostad muscatpumpa med hasselnötter. Muscatpumpa är jättegod att ungsbaka eller t.ex göra soppa på. Hasselnötter kan bytas ut mot solrosfrön för dem som är nötallergiker.
Muscatpumpa med hasselnötter
-
1 kg
muscatpumpa
-
0,5 dl
rapsolja
- kallpressad
-
2 dl
hasselnötter
- grovhackade
-
5 kvistar
timjan
- gärna backtimjan
-
2 tsk
flingsalt
-
1
citron
- rivet skal
Tillbehör
-
citronklyftor
Gör så här
-
Sätt ugnen på 150 grader.
-
Gröp ut fibertrådar och kärnor ur pumpan. Skär pumpan i ca 2 cm tjocka skivor, låt skalet vara kvar.
-
Lägg pumpaskivorna på en plåt och pensla med olja. Strö över nötter, timjan och salt.
-
Tillaga pumpan mitt i ugnen ca 2 timmar. Låt svalna. Strö över citronskal. Servera med citronklyftor att pressa över pumpan.