Ugnsrostad muscatpumpa med hasselnötter

Recept på ugnsrostad muscatpumpa med hasselnötter. Muscatpumpa är jättegod att ungsbaka eller t.ex göra soppa på. Hasselnötter kan bytas ut mot solrosfrön för dem som är nötallergiker.

Malin Landquist
Ugnsrostad muscatpumpa med hasselnötter

Muscatpumpa med hasselnötter

  • 1 kg muscatpumpa
  • 0,5 dl rapsolja - kallpressad
  • 2 dl hasselnötter - grovhackade
  • 5 kvistar timjan - gärna backtimjan
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 citron - rivet skal

Tillbehör

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Gröp ut fiber­trådar och kärnor ur pumpan. Skär pum­pan i ca 2 cm tjocka skivor, låt skalet vara kvar.

  3. Lägg pumpaskivorna på en plåt och pensla med olja. Strö över nötter, timjan och salt.

  4. Tillaga pumpan mitt i ugnen ca 2 timmar. Låt svalna. Strö över citronskal. Servera med citronklyftor att pressa över pumpan.

Vad tyckte du om receptet?