Ugnsrostad morot med timjan och honung

Ett riktigt klassiskt tillbehör till allt från köttfärsbiffar till stek.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 knippa morötter - (400 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 msk honung - flytande
  • 0,5 citron - pressad saft
  • 1,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 knippa timjan - färsk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba morötterna väl i vatten eller skala dem.

  2. Lägg morötterna i en ugnssäker form. Ringla över olja, honung, och citronsaft. Strö på salt och peppar. Repa timjanen och strö över morötterna. Blanda runt.

  3. Rosta morötterna mitt i ugnen 15–20 min beroende på storlek, tills de känns lagom mjuka. De får gärna ha lite kärna kvar i mitten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!