Ugnsrostad kål och morötter med rostad vitlökskräm

Ugnsrostad kål och morötter med rostad vitlökskräm passar att servera till kamutvete, eftersom det har nötig och god smak.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 dl kamutvete - med 15 min koktid
  • 500 g morötter - gärna i olika färger
  • 500 g spetskål - röd eller rödkål
  • 4 vitlöksklyftor
  • 250 g ricottaost
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Garnering

  • 2 msk pistaschnötter - skalade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 230°, varmluft. Koka kamuten enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skrubba och halvera morötterna. Skär spetskålen i klyftor eller skivor. Lägg morötter och kål på en plåt med bakplåtspapper. Lägg de oskalade vitlöksklyftorna vid sidan om. Ringla över 2 msk olja och 2 msk vinäger. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.

  3. Ta vitlöksklyftorna ur ugnen och pressa ur dem. Mixa vitlök, ricotta, 2 tsk vinäger och 1 krm salt i matberedare tills det blir slätt. Blanda de ugnsrostade grönsakerna med kamuten och strö över nötterna. Servera grönsaker och kamut med den rostade vitlökskrämen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!