Ugnspannkaka - recept

Ugnspannkaka, även kallad fläskpannkaka och tjockpannkaka, är ett klassiskt recept som uppskattas av både stora och små. Denna härliga fläskpannkaka med bacon, eller sidfläsk, är lättlagad och passar perfekt till vardagsmiddagen. Vill du göra rätten vegetarisk så går det självklart att utesluta bacon.
Mitt Kök
Foto: Mitt kök
Foto: Mitt kök

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 pkt bacon

Till servering

  • lingonsylt

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Strimla baconet direkt ner i en stor ugnssäker form eller liten långpanna. Ställ ca 5 minuter i ugn, 225°C.

  3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät och klimpfri smet.

  4. Häll smeten över baconet i pannan. Ställ in formen i ugn 225°C och grädda i 25-30 minuter.

  5. Servera med lingonsylt. Gott till är också rivna morötter och keso.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!