Ugnspannkaka på japanskt vis
I ugn: 20 minuter
Aktiv tid c:a 10 minuter
Fett: 30g
Protein: 24g
Kolhydrater: 60g
Ugnspannkaka på japanskt vis är klassisk husmanskost på het nytt sätt. Furikake är en japansk blandning med svarta och vita sesamfrön, smulade norialger och shisoblad.
Ingredienser
-
300 g
rödkål
-
300 g
potatis
-
1
gul lök
-
2,5 dl
vetemjöl
-
6 dl
mjölk
-
3
ägg
-
3 msk
teriyakisås
-
200 g
fläsk
- rimmat
-
0,5 dl
furikake
-
koriander
-
rapsolja
-
salt
-
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225° Finstrimla kålen. Skala och strimla potatis och lök. Stek kål, potatis och lök i 1/2 msk olja ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt. Lägg över kålfräset i en långpanna, ca 30 x 40 cm klädd med ett smort bakplåtspapper.
-
Mät upp mjöl och 1/2 tsk salt i en bunke. Vispa ner mjölken, lite i taget för att få en klumpfri smet. Vispa ner äggen. Häll smeten över kålfräset. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, till gyllengul färg.
-
Finstrimla fläsket och stek det knaprigt i stekpannan. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Pensla pannkakan med teriyakisås och strö över fläsk, furikake och koriander. Servera med sallad.