Ugnspannkaka med grönkål & skinka

Ugns­pannkaka är lätt­lagat och gott, den sköter sig själv i ugnen och man slipper allt stekos.
Mitt Kök
Ove Lindfors
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2,5 dl siktat dinkelmjöl - eller vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 - 1,5 l grönkålsblad - repade
  • 200 g rökt skinka i bit
  • 100 g katrinplommon
  • 50 g smör
  • 3 dl cheddarost - grovriven

Gör så här

  1. Smet: Blanda mjöl och salt i en skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och sist äggen.

  2. Sätt ugnen på 225 grader.

  3. Riv grönkålsbladen i mindre bitar. Skär skinkan i fina tärningar. Skiva katrinplommonen.

  4. Fräs grönkål och skinka i smöret i ugnen i en bakpappersklädd långpanna.

  5. Ta ut och rör om. Lägg på katrinplommonen och häll i pannkakssmeten. Strö på osten.

  6. Grädda pannkakan i mitten av ugnen tills smeten har stannat och fått fin färg, cirka 25 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!