Ugnspannkaka med broccoli och cheddar

Ugnspannkaka med broccoli och cheddar är bra som vardagsmat ”allt i ett”. Gott med en frisk och knaprig morotssallad till.
Ugnspannkaka med broccoli och cheddar
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g broccoli
  • 5 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 tsk salt
  • 150 g ost - riven, gärna cheddar
  • 2 msk oregano - hackad eller timjan, ev

Sallad

  • 300 g morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär broccolin i mindre, gärna långa, smala bitar. Koka upp lättsaltat vatten och koka broccolin ca 1 minut. Låt den rinna av väl i durkslag.

  2. Vispa samman ägg, mjölk, mjöl och salt. Täck en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper eller smörj en ugnssäker form. Lägg broccolin jämnt fördelat över botten. Strö på osten och häll på pannkakssmeten. Strö eventuellt över örtkryddor. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Sallad: Skrubba eller skala morötterna. Riv eller svarva dem och blanda med olja, vinäger, honung och salt.

  4. Servera ugnspannkakan med morotssalladen.

Vad tyckte du om receptet?