Fläskpannkaka – enkelt recept på ugnspannkaka

Recept på ugnspannkaka med fläsk, rårörda lingon och vitkålssallad med äpple. Välj en ordentlig långpanna, annars sväller fläskpannkakan över kanten och bränns lätt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g rökt sidfläsk
  • 3 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt

Sallad

  • 300 g vitkål
  • 1 äpple
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Lingon

  • 2 dl lingon
  • 2 msk strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Småtärna fläsket. Lägg det i en långpanna. Stek fläsket mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Vispa upp äggen. Tillsätt hälften av mjölken och mjölet och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och salt.

  4. Häll smeten i långpannan med fläsket och grädda pannkakan ca 20 min.

  5. Sallad: Finstrimla kålen. Grovriv äpplet. Blanda kål och äpple med salt och peppar.

  6. Lingon: Rårör lingonen med sockret.

  7. Tips! Servera fläskpannkakan i bitar med kål och lingon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!