Ugnsomelett med gräddig svamp och löjrom

Recept på ugnsomelett med gräddig svamp och löjrom. Servera omeletten snyggt i små portionsformar. Toppa med lyxig löjrom.

Ingredienser

  • 300 g kantareller - eller trattkantareller eller 25 g torkad svamp
  • 6 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde - + 1 dl
  • 1 tsk salt - + 1/2 tsk
  • 1 krm vitpeppar - nymald, + 1 krm
  • 2 msk smör
  • 100 g löjrom
  • 2 msk gräslök - finskuren

Gör så här

  1. Lägg torkad svamp i kallt vatten 2–3 timmar. Sätt ugnen på 125° och ställ in en långpanna med vatten i ugnen.

  2. Vispa ihop ägg, mjölk, 1 dl grädde, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Häll ca 3/4 dl smet i smorda portionsformar. Grädda formarna i vattenbad 45 min–1 timme eller tills smeten stelnat.

  3. Skär svampen i mindre bitar. Fräs den i smör på medelvärme ca 10 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Häll på 1 dl grädde och låt sjuda ca 2 min. Fördela svampen på äggstanningen. Lägg en tesked löjrom på varje. Strö över gräslök och servera.

Recept: Petra Pettersson, Gunilla von Heland, Charlotte Jenkinson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!