Ugnsgratinerade tacos  

Taco-favorit på nytt sätt! Ugnsgratinerade tacos kan ätas alla dagar i veckan, inte bara på tacomysfredagen. Bean-salsan är en praktisk allt i ett-produkt som även finns i en god variant i glasburk från Stonewall; Black bean salsa.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 g nötfärs - eller vegofärs
  • 1 lök - röd- eller gul
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk spiskummin - mald
  • 1 förp bean salsa original - Go Green (380 g)
  • 12 tacoskal - (135 g)
  • 50 g ost - riven
  • 1 avokado
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 °. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn färsen i 1 msk olja. Låt löken bryna med färsen 2–3 min. Krydda med spiskummin, 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Blanda ner salsan i den stekta färsen. Ställ tacoskalen i en ugnssäker form. Fyll dem med färsröran och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 12 min.

  3. Halvera, kärna ur och tärna avokadon. Servera tacoskalen med avokado och sallad.

Vad tyckte du om receptet?