Ugnsgratinerade tacos  

Taco-favorit på nytt sätt! Ugnsgratinerade tacos kan ätas alla dagar i veckan, inte bara på tacomysfredagen. Bean-salsan är en praktisk allt i ett-produkt som även finns i en god variant i glasburk från Stonewall; Black bean salsa.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 g nötfärs - eller vegofärs
  • 1 lök - röd- eller gul
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk spiskummin - mald
  • 1 förp bean salsa original - Go Green (380 g)
  • 12 tacoskal - (135 g)
  • 50 g ost - riven
  • 1 avokado
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 °. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn färsen i 1 msk olja. Låt löken bryna med färsen 2–3 min. Krydda med spiskummin, 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Blanda ner salsan i den stekta färsen. Ställ tacoskalen i en ugnssäker form. Fyll dem med färsröran och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 12 min.

  3. Halvera, kärna ur och tärna avokadon. Servera tacoskalen med avokado och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!