Ugnsbakade plommon med rom och hasselnötsglass

Ugnsbakade plommon med rom och hasselnötsglass är en god höstdessert. Använd gärna plommon som är ganska syrliga i smaken. Väljer du en sötare plommonsort kan sockermängden minskas.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g plommon
  • 0,5 dl rårössocker
  • 2 msk rom - mörk

Tillbehör

  • hasselnötsglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Halvera och kärna ur plommonen. Lägg dem i en smord ugnssäker form med den kupade sidan nedåt. Strö över socker och häll på rom. Sätt in formen mitt i ugnen och låt stå ca 20 min tills plommonen är mjuka.

  2. Servera plommonen med hasselnötsglass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!