Ugnsbakade plommon med rom och hasselnötsglass
Tillagning: 10 minuter
I ugn: 20 minuter
Aktiv tid c:a 10 minuter
I ugn: 20 minuter
Aktiv tid c:a 10 minuter
Ugnsbakade plommon med rom och hasselnötsglass är en god höstdessert. Använd gärna plommon som är ganska syrliga i smaken. Väljer du en sötare plommonsort kan sockermängden minskas.
Ingredienser
4
personer
-
500 g
plommon
-
0,5 dl
rårössocker
-
2 msk
rom
- mörk
Tillbehör
-
hasselnötsglass
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Halvera och kärna ur plommonen. Lägg dem i en smord ugnssäker form med den kupade sidan nedåt. Strö över socker och häll på rom. Sätt in formen mitt i ugnen och låt stå ca 20 min tills plommonen är mjuka.
-
Servera plommonen med hasselnötsglass.