Ugnsbakade persikor med pistasch och glass

Underbart god dessert med persikor och pistaschnötter som är enkel att göra. Välj halvmogna persikor så att de inte spricker sönder i ugnen.
Foto: STEFAN WETTAINEN

Ingredienser

  • 2 persikor
  • 0,5 dl pistaschnötter - skalade
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 2 msk honung
  • 1 tsk vetemjöl

Tillbehör

  • chokladglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera och kärna ur persikorna. Lägg dem med den kupade sidan nedåt i en ugnssäker form.

  2. Finhacka nötterna. Blanda smöret med honung och mjöl. Blanda i nötterna. Klicka blandningen på persikorna. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Servera de varma persikorna med glass till. 

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!