Ugnsbakade honungstomater

5 min + 60 min i ugn Blir det tomater över är de goda att blanda i en sallad eller servera som en förrätt med parmaskinka och bröd.
Ann-Sofie Dahl
Foto: Svante Sjöstedt

Ingredienser

  • 1 kg plommontomater - små, gula och röda, små
  • 3 msk citronolivolja
  • 2 msk honung - flytande
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg tomaterna i en ugnssäker form. Häll på olja, honung, salt och peppar. Rör runt och tillaga mitt i ugnen ca 1 timme.

  2. Blanda ner hackad basilika vid serveringen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!