Ugnsbakade äpplen med mandelmassa

Mandelkrämen smakar otroligt gott till dessa ugnsbakade äpplen, men passar också fint till frukt- och bärpajer. Ps. Mandelmassan ska vara kyld, då blir den enklare att riva.
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 6 äpplen
  • 100 g mandelmassa
  • 1 burk kesella - (250 g)
  • 1 krm kanel - mald
  • 1 tsk kardemumma - hel, stött

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skölj äpplena. Ställ dem i en ugnsform och baka dem mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Finriv mandelmassan, mosa den med 2 msk kesella. Blanda i resterande kesella, kanel och kardemumma.

  4. Servera de varma ugnsbakade äpplena med mandelkrämen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!