Ugnsbakad sötpotatis med creme fraiche (sweetpotato)

Sötpotatisen är mer släkt med morot än med potatis. Den blir mör, söt och god när den bakas.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,2 kg sötpotatis
  • 1 msk smör - smält
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk muscovadosocker - mörkt eller farinsocker

Gör så här

  1. Borsta sötpotatisen. Halvera och dela den i portionsbitar. Skär av lite i botten så att bitarna står stadigt.

  2. Ställ dem i en smord ugnssäker form. Pensla med smält smör och krydda med salt och peppar. Hit kan förberedas.

  3. Ugnsbaka sötpotatisen efter kalkonen i 225° 30–35 min.

  4. Klicka crème fraiche på potatisen och strö på sockret.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!