Ugnsbakad skinka

Recept på ugnsbakad skinka. Den rimmade skinkan bakas i stekpåse i ugnen och blir då ­extra saftig och god.

Ugnsbakad skinka
Recept på ugnsbakad skinka. Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2,5 kg rimmad skinka
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 4 lagerblad - –5
  • 1 gul lök

Griljering

  • 1 ägg
  • 2 msk senapspulver - Colman’s
  • 0,5 msk senapsfrön - gula
  • 0,5 msk senapsfrön - svarta
  • 1 msk muscovadosocker - ljust
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl ströbröd

Gör så här

  1. Skär bort svålen från skinkan om det inte redan är gjort. Bind om den med bindgarn om den inte har nät. Lägg skinkan i en stekpåse.

  2. Stöt vitpepparn grovt i mortel. Smula lagerbladen. Skala och hacka löken. Lägg kryddor och lök runt om och på skinkan i påsen. Stick in en stektermometer och låt sladden gå ut genom påsen innan den försluts. Lägg skinkpåsen på en plåt och ställ in i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 175° och baka skinkan till 75° innertemperatur.

  3. Låt skinkan svalna något i påsen. Ta ut den och skrapa bort kryddor och lök.Ta bort nät eller bindgarn. Lägg skinkan i en ugnssäker form.

  4. Höj ugnsvärmen till 200°. Blanda ägg, senapspulver, senapsfrön, socker, salt och ströbröd. Bred ut det i ett jämnt lager på skinkans ovandel. Griljera i nedre delen av ugnen ca 10 min.

Vad tyckte du om receptet?