Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Ugnsbakad selleri med ost och honung

Ugnsbakad selleri med ost och honung passar bra till glöggen. Här är pepparkakan utbytt mot en skiva ugnsbakad selleri.

Ugnsbakad selleri med ost och honung
Ugnsbakad selleri med ost och honung
Ugnsbakad selleri med ost och honung
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 g rotselleri
  • 1 msk olivolja - + 1 msk
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 60 g babyspenat
  • 125 g blåmögelost - t ex St Agur
  • 0,5 dl valnötter - hackade
  • 2 msk honung - flytande
  • 2 kvistar rosmarin
  • 0,5 dl granatäppelkärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°, varmluft. Skrubba rotsellerin väl. Skär den i skivor och skär dem i 4 bitar vardera. Lägg dem på en plåt och pensla med 1 msk olja. Krydda med salt och peppar. Ugnsbaka mitt i ugnen ca 15 min tills de är mjuka och har fått lite färg. Låt svalna.

  2. Blanda spenaten med 1 msk olja. Skär osten i skivor. Fördela spenat, ost och nötter på selleriskivorna. Ringla över honung och strö över rosmarin och granatäppelkärnor. Serveras varma.

Vad tyckte du om receptet?