Ugnsbakad sej med persilje- och mandelpesto

Byt ut den varma potatissalladen mot kokt potatis och en grönsallad om du vill hinna med annat medan maten sköter sig själv.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 g sejfilé
  • 0,5 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 1 knippa persilja
  • 1 påse mandelspån - (50 g)
  • 1 dl parmesan - riven
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vatten

Sallad

  • 250 g körsbärstomater
  • 8 - 10 potatisar - (800 g)
  • 1 purjolök
  • 1 msk olivolja - + 1 msk
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Strö över 1/2 tsk salt.

  2. Mixa persilja, mandelspån, ost, olja och vatten med mixerstav. Krydda med 1/2 tsk salt. Bred blandningen på fisken. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Lägg tomaterna i en liten ugnssäker form och tillaga dem vid sidan om fisken.

  4. Skala och skär potatisen i skivor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna och ånga av. Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i 1 msk olja ca 3 min.

  5. Blanda potatis, ugnsbakade tomater och purjolök. Ringla över 1 msk olja och krydda med salt. Servera salladen till fisken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!