Ugnsbakad sej med betor och röd quinoa

Quinoa ett nyttigt glutenfritt frö som passar bra i både varma och kalla rätter.
Tom Sjöstedt
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4 bitar sejfilé - (à 150 g)
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk salt

Quinoasallad

  • 800 g betor - blandade
  • 2 dl quinoa - röd
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl persilja - hackad

Garnering

  • 1 citron - rivet skal

Gör så här

  1. Skala och skär betorna i klyftor. Koka dem mjuka i saltat vatten ca 20 min. Sätt ugnen på 150°. Pensla fisken med olja och gnid in den med salt. Lägg den i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen 12-15 min.

  2. Skölj quinoan noga i ljummet vatten. Koka den enligt anvisningar på förpackningen.

  3. Skala och skiva löken tunt.Blanda betor, quinoa, lök, olja, vinäger, salt, peppar och persilja.

  4. Lägg upp sallad och fisk på tallrikar och riv över citronskal före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!