Ugnsbakad ricotta med tomater och rosmarin

Recept på ugnsbakad ricotta med körsbärstomater och färsk rosmarin. Välj en bra olivolja och satsa på färsk rosmarin.
Petra Lindstrand
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 burk ricottaost - (250 g)
  • 1 msk olivolja - + 2 msk
  • 400 g körsbärstomater - på kvist
  • 4 rosmarinkvistar
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • surdegsbaguette

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Ringla 1 msk olja i en ugnssäker form. Stjälp upp ricottan hel i formen.

  2. Lägg tomaterna runt om. Repa rosmarinen och strö över. Ringla över 2 msk olja och krydda med flingsalt och peppar.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna. Servera med baguette.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!