Ugnsbakad ratatouille med långbakat sidfläsk och tabbouleh

Gör en stor sats ratatouille och frys in till kommande middagar.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

Ratatouille

  • 2 gula lökar
  • 6 vitlöksklyftor
  • 2 zucchini
  • 1 paprika - gul
  • 1 orange paprika
  • 1 röd paprika
  • 600 g kvisttomater
  • 3 msk olivolja
  • 2 kvistar timjan
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk socker
  • salt - svartpeppar

Långbakat sidfläsk

  • 800 g sidfläsk - magert eller fläskstek med svål
  • 5 dl äppeljuice
  • 1 msk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 msk ingefära - riven färsk

Gör så här

  1. Ratatouille: Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skölj och skär zucchini i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skär tomaterna i stora bitar. Lägg över grönsakerna i en långpanna.

  2. Tillsätt timjan, rosmarin och lagerblad. Ugnsbaka i mitten av ugnen, cirka 40 minuter. Rör om försiktigt då och då. Smaka av med socker, salt och peppar.

  3. Långbakat sidfläsk: Sätt ugnen på 200 grader. Snitta fläsksvålen med en vass kniv i ränder tvärs över köttfibrerna. Lägg fläsket med svålen nedåt i en ugnssäker form. Salta och krydda köttet med peppar och ingefära. Koka upp äppeljuicen. Häll den vid sidan om fläsket och ställ in i mitten av ugnen, cirka 30 minuter.

  4. Ta ut formen. Vänd fläsket. Salta och krydda med peppar och ingefära. Sänk temperaturen i ugnen till 125 grader. Ställ in formen i ugnen, cirka 2 timmar, tills innertemperaturen i köttet är 85 grader. Skär upp i skivor och servera med ratatouille och tabbouleh.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på tabbouleh hittar du här!

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!