Ugnsbakad ratatouille från Frankrike

Ratatouille, denna timjandoftande vegorätt med aubergine, paprikor och oliver är både smakrik och färgstark.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 rödlökar
  • 2 paprikor - röda
  • 1 aubergine - eller zucchini ca 300 g
  • 4 tomater
  • 1 dl oliver - svarta + 3 msk av oljan som oliverna ligger i
  • 1 timjan - kruka
  • 2 dl grönsaksbuljong - (tärning + vatten)

Tillbehör

  • 800 g potatis - kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skär aubergine eller zucchini i bitar. Skär tomaterna i klyftor.

  3. Blanda grönsaker, oliver, olja och timjan i en ugnssäker form.

  4. Koka upp buljongen och häll den över grönsakerna. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Rör om 1-2 gånger under tiden.

  5. Servera grönsakerna med nykokt potatis.

  6. Ca 350 kcal per portion, 15 g fett, 7 g protein, 45 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!