Ugnsbakad medelhavsfisk

Citrus, kapris, oliver och olivolja – svårare än så här behöver det inte vara att laga en fräsch fiskrätt.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 g vit fiskfilé - cirka 600 g , till exempel torsk, sej eller kolja
  • 1 citron
  • 1 liten röd paprika
  • salt
  • svartpeppar - nymald
  • 2 msk kapris
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk timjan - eller oregano, hackad färsk
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta citronen och skala den tunt med potatisskalare. Skär skalet i så tunna strimlor som möjligt. Pressa saften ur citronen. Skölj och kärna ur paprikan och skär den i tunna strimlor.

  2. Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Vik in tunnare bitar av filéerna så att fisken blir jämntjock.

  3. Strö över citronskal, paprika, kapris, oliver och örter. Droppa över citronsaft och olivolja. Täck formen med aluminiumfolie.

  4. Baka fisken i mitten av ugnen i cirka 25 minuter, tiden är beroende av hur tjock fisken är.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!