Ugnsbakad lax med tomater

Recept på ugnsbakad lax med tomater. En fet fisk som lax ger höga fettsiffror när den näringsberäknas. Låt dig dock inte avskräckas eftersom det är precis det nyttiga fleromättade fettet som vi behöver.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 tomater - (ca 200 g)
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk honung - flytande
  • 0,5 tsk salt
  • 250 g laxfilé - skinn- och benfri
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • 300 g potatis - kokt
  • 100 g grönsallad
  • ev örter - färska, t ex timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär tomaterna i tärningar och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda dem med olja, paprikapulver, honung och salt. Stek det ca 15 minuter mitt i ugnen.

  2. Skär laxfilén i portionsbitar, strö på salt. När tomatblandningen stekt 15 minuter, ta ut formen och lägg laxbitarna ovanpå. Låt alltsammans steka i ugnen ca 5 minuter beroende på hur tjocka laxbitarna är.

  3. Servera med kokt potatis, sallad och ev lite färsk timjan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!