Ugnsbakad lax med pepparrots-crème fraiche och dillstekt potatis

Recept på ugnsbakad lax med pepparrots-crème fraiche och dillstekt potatis. Det finns färdigriven pepparrot på burk eller tub om du har ­bråttom.
Elisabeth Johansson
Recept på ugnsbakad lax med pepparrots-crème fraiche och dillstekt potatis
Recept på ugnsbakad lax med pepparrots-crème fraiche och dillstekt potatis Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax - fryst, (à 125 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk pepparrot - färskriven

Dillstekt potatis

  • 400 g potatisar - små, kokta
  • 1 msk smör
  • 80 g spenat
  • 100 g sockerärter - färska
  • 1 msk dill - hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • citronklyftor
  • dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Blanda crème fraiche och pepparrot och bred över laxbitarna. Tillaga mitt i ugnen 15–20 min.

  2. Dillstekt potatis: Stek potatisen i smör. Vänd i spenat, sockerärter och dill. Krydda med salt och peppar. Lägg upp potatisen på ett stort fat och lägg på laxen. Garnera med citron och dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!