Ugnsbakad lax med currytäcke

På bara en halvtimme står den färdiga rätten på bordet. Det krämiga täcket gör laxen extra saftig.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé - (à 125 g)
  • 1 purjolök - liten
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 vitlöksklyfta - stor
  • 1 tsk curry
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 1 dl västerbottensost - riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form. Ansa och strimla purjolöken. Strö den över laxen.

  2. Blanda lätt creme fraiche, mjölk, pressad vitlök, curry, salt och peppar. Bred blandningen över laxen och strö över ost.

  3. Gratinera mitt i ugnen 15–20 min. Servera laxen med ris och någon grönsak, t ex broccoli.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!