Ugnsbakad julskinka

Ugnsbakad kryddskinka är en julskinka med svål som bakas länge i ugn, får mer smak, och kan bli välbakad utan att bli torr.
Allt om Mat

Julskinka

  • 3 kg rimmad julskinka med svål
  • 1 msk svartpeppar - hel
  • 1 msk kryddpeppar - hel
  • 2 msk rosmarin

Griljering

  • 1 dl farinsocker
  • 2 msk osötad grov senap
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk potatismjöl

Recept: Ugnsbakad julskinka

  1. Sätt ugnen på 125°. Skölj av skinkan och torka den torr med hushållspapper.

  2. Stöt pepparsorterna och rosmarin i en mortel. Gnid in skinkan med blandningen.

  3. Lägg skinkan i en långpanna eller ugnssäker form. Sätt i en termometer och ugnsbaka i nedre delen av ugnen till 75°. Räkna med att det tar ca 1 1/2 timme per kilo. Ta ut skinkan och låt svalna.

  4. Griljering: Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Hetta upp och låt svalna.  Sätt ugnen på 225°. Skär bort svålen på skinkan samt det mesta av fettet. Bre på griljeringen. Griljera mitt i ugnen ca 20 min tills den fått fin färg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!