Ugnsbakad falukorv med rotsellericrème

Recept på ugnsbakad falukorv. I stället för potatismos serveras en smakrik rotsellericrème till falukorven.
Tom Sjöstedt
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 g falukorv - mager (9 %)
  • 1 tomat
  • 4 msk senap - skånsk
  • 100 g ost - riven

Crème

  • 600 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 1 dl crème fraiche - lätt

Garnering

  • smörgåskrasse

Tillsbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Gör ca 10 djupa snitt i korven och lägg den i en ugnssäker form. Skiva tomaten. Tryck ner skivorna i korven. Bred på senap och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min.

  2. Skala selleri och lök och skär i mindre bitar. Koka selleri och lök mjuka i saltat vatten. Sila bort vätskan och mixa slätt med crème fraiche. Krydda med salt.

  3. Lägg upp korv och crème på ett fat och strö över krasse före servering. Servera gärna med en sallad.

  4. Ca 460 kcal per portion, 28 g fett, 24 g protein, 28 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!