Tusen-och-en-natt-biffar

Biffarna som går hem hos alla barn! Recept av kokboksförfattaren Annika Lindhe ur boken "Matdax".
Tusen-och-en-natt-biffar
Tusen-och-en-natt-biffar Foto: Arne Persson

Ingredienser

  • 1 bladpersilja - knippe
  • 1 morot
  • 250 g potatis
  • 1 gul lök
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Hacka persilja. Skala och riv morot, potatis samt lök. Blanda alltsammans med nötfärsen och krydda.

  2. Forma till små biffar och stek på medelhög värme. Servera med potatis, ångkokta grönsaker samt mild Ajvar relish, Majssås (se s. 72) eller en sås av yoghurt smaksatt med pressad vitlök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!