Tunnbrödssnurror med räkor och confiterad citron

Snittar med tunnbröd - perfekta till festen. Den confiterade citronen, som kan göras i god tid, blir det där lilla extra som höjer tunnbrödssnurrorna ett snäpp.
Tunnbrödssnurror med räkor och confiterad citron
Tunnbrödssnurror med räkor och confiterad citron Foto: Magnus Skoglöf

Tunnbrödssnurror med räkor

  • 2 kg räkor - med skal
  • 2 knippor dill
  • 400 g naturell färskost
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 200 g löjrom - eller sikrom
  • 5 tunnbröd - rektangulära

Confiterad citron

  • 2 citroner
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk salt

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Citron: Sätt ugnen på 275 grader. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Halvera dem och lägg halvorna med snittytan uppåt i en ugnssäker form. Tillaga högt upp i ugnen ca 40 min, tills citronen fått rejält med färg. Ta ut och låt citronerna svalna. Skär dem i riktigt små tärningar. Blanda citronen med salt och socker. Låt kallna.

  2. Skala och grovhacka räkorna. Hacka dillen och blanda med färskosten. Tillsätt räkorna och krydda med salt och peppar. Vänd försiktigt ner löjrommen.

  3. Fördela blandningen på tunn-bröden och rulla ihop. Skär rullarna i ca 2 cm breda skivor. Lägg dem på ett fat och toppa med den confiterade citronen. Garnera med dillkvistar och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!