Tunnbrödsrullar med räkor och äpple

Snittar med tunnbröd som också är en enkel förrätt. Räkor och äpple är en lite oväntad och mycket god kombo.
Mattias Larsson

Tunnbrödsrullar fyllda med räkor och äpple

  • 300 g räkor - skalade
  • 2 salladslökar
  • 0,5 äpple
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk salt
  • 4 tunnbröd - mjuka rektangulära
  • 8 salladslökar
  • 30 g salladsskott

Gör så här

  1. Hacka räkorna. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och fintärna äpplet.

  2. Blanda räkor, lök och äpple med majonnäs och crème fraiche. Krydda med salt.

  3. Lägg ut tunnbröden och lägg på salladsbladen. Fördela räkröran på salladen och rulla ihop bröden.

  4. Plasta in rullarna och låt dem ligga i kylen ca 30 min före servering.

  5. Skär rullarna i fyra bitar vardera. Lägg dem på ett fat och garnera med salladsskott.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!