Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Tunnbrödskorgar med rom, citron och smetana

Recept på tunnbrödskorgar med rom. Enkla men lyxiga snittar som går fint att förbereda och lägga ihop precis innan gästerna kommer. Eller varför inte ställa fram allt i skålar på en bricka och låta gästerna själva komponera sin munsbit!

Anna Wendt
Tunnbrödskorgar med rom, citron och smetana
Tunnbrödskorgar med rom, citron och smetana
Tunnbrödskorgar med rom, citron och smetana
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2 tunnbröd - mjuka, rektangulära
  • 1 - 1,5 dl smetana
  • 0,5 tsk citronskal - rivet
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 0,5 rödlök - liten
  • 80 g regnbågsrom
  • 1 - 2 msk smörgåskrasse - klippt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär varje tunnbrödsark i 6 bitar, först på längden på mitten och sedan varje längd i tre delar. Pensla båda sidorna med vatten och peta försiktigt ner tunnbrödsbitarna i små små muffinsformar eller kakformar, 4–5 cm i diameter, ställda på en plåt. Tryck till försiktigt i botten så att de får en stadig platt form att stå på. Ställ in i mitten av ugnen 4–5 min. Låt kallna.

  2. Blanda smetana med citronskal och krydda med salt och peppar. Skala och finhacka löken.

  3. Ställ tunnbrödskorgarna på ett serveringsfat. Klicka ner 1 tesked av citronsmetanan i varje korg. Toppa med rom, lök och krasse. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?