Tunnbröd med rökt lax och krassegrädddfil

Tunnbröd med rökt lax och krassegrädddfil är enkla rullar som går snabbt att lägga ihop och ta med på utflykten.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 tunnbröd - mjuka
  • 2 ägg
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk majonnäs
  • 0,5 ask smörgåskrasse
  • 0,5 lollo rosso sallad
  • 100 g lax - kallrökt i tunna skivor

Gör så här

  1. Lägg ner äggen försiktigt i kokande vatten och koka ca 7 min för normalstora ägg. Skölj i kallt vatten. Skala och skär äggen i klyftor. Rör samman gräddfil och majonnäs med klippt krasse.

  2. Lägg ut salladsblad på tunnbröden. Lägg på dressing, lax och äggklyftor. Vik upp en kant mot botten och rulla ihop. Förpacka i smörgåspapper.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!