Tunnbröd med frasig spätta och remouladsås

Recept på tunnbröd med frasig spätta och remouladsås. En bit frasigt stekt spätta kryddad med curry läggs på mosad potatis och toppas med remouladsås. Gott och enkelt!
Tunnbröd med frasig spätta och remouladsås
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 g spättafiléer - (frysta)
  • 300 g potatis
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd - gärna panko
  • 2 tsk curry
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk bostongurka
  • 8 tunnbröd - mjuka (375 g)
  • 100 g räkor - skalade
  • smör
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.

  2. Tina fisken. Vispa upp ägget. Blanda ströbröd och curry. Vänd fisken först i ägg och sedan i ströbröd. Strö på 1 tsk salt och 1 krm peppar. Stek fisken i 2 msk smör 2–3 min på varje sida.

  3. Blanda gräddfil, bostongurka, 1 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Mosa potatisen lätt med en gaffel tillsammans med 1 msk smör. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Fördela potatis, spätta, sallad och sås på tunnbröden. Rulla ihop och toppa med räkor.

Vad tyckte du om receptet?