Tsatsiki - klassisk kall grekisk yoghurtröra

Recept på klassisk tsatsiki. Den mest klassiska och vanliga röran av alla de röror som serveras i Grekland. Serveras som förrätt med bröd och till souvlaki.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 gurka
  • 1 tsk salt
  • 5 dl grekisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 0,5 kruka oregano

Gör så här

  1. 1. Grovriv gurkan på rivjärn ner i ett durkslag. Blanda gurkan med salt och låt stå och rinna av ca 15 min.

  2. Blanda yoghurten med riven vitlök, olja, citronsaft och peppar. Hacka oreganon och blanda ner i yoghurten.

  3. Krama ut vätskan ur gurkan och blanda ner den i yoghurten. Låt stå i kylen ca 30 min så att smakerna mognar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!