Tryffelburrata med parmaskinka och olivdressing

Recept på tryffelburrata med parmaskinka och olivdressing. Burrata är en gräddigare, lite lyxigare variant av mozzarella. Den kan ersättas med buffelmozzarella.

Petra Lindstrand
Tryffelburrata med parmaskinka och olivdressing
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 tryffelburrata - (à 100 g), t ex Zeta
  • 0,5 dl kalamataoliver - utan kärnor
  • 1 ciabattabröd
  • 2 msk olivolja - + 1 msk
  • 50 g rädisor
  • 0,5 kruka basilika
  • 8 skivor parmaskinka
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Finhacka oliverna, blanda med 2 msk olja. Halvera rädisorna.

  2. Skär brödet i 1 cm tjocka skivor. Pensla brödskivorna med 1 msk olja och stek dem i panna, gärna grillpanna, tills de fått fin färg.

  3. Lägg bröden på ett fat. Fördela burrata, olivdressing, rädisor, basilika och parmaskinka runt om. Strö över flingsalt och peppar och servera.

Vad tyckte du om receptet?