Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tryffel med calvados

Tryffel med calvados är en smakrik godbit till kaffet. Tänk på att inte göra tryfflarna för stora.

Pierre Ekelöf
Tryffel med calvados
Tryffel med calvados
Tryffel med calvados
Calvadostryfflar till kaffet. Mums! Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 100 gmjölkchoklad- (35 %), t ex Valrhona
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 1 msksmör
  • 0,5 mskcalvados

Garnering

  • 0,5 dlkakao

Gör så här

  1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.

  2. Koka upp grädden, häll ca 1 msk över chokladen. Blanda med slickepott. Tillsätt resterande grädde, lite i taget, och rör till en slät smet.

  3. Tärna smöret och vänd ner. Blanda till sist i calvadosen.

  4. Lägg plastfolie på tryffeln. Låt stå i rumstemperatur till dagen efter eller ställ i kylen tills tryffeln har stelnat, ca 5 timmar.

  5. Ta upp tryffelsmet med en sked och rulla små kulor. Rulla tryffelkulorna i siktad kakao.

Vad tyckte du om receptet?