Tryffel med calvados

Tryffel med calvados är en smakrik godbit till kaffet. Tänk på att inte göra tryfflarna för stora.
Pierre Ekelöf
Calvadostryfflar till kaffet. Mums!
Calvadostryfflar till kaffet. Mums! Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 100 g mjölkchoklad - (35 %), t ex Valrhona
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • 0,5 msk calvados

Garnering

  • 0,5 dl kakao

Gör så här

  1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.

  2. Koka upp grädden, häll ca 1 msk över chokladen. Blanda med slickepott. Tillsätt resterande grädde, lite i taget, och rör till en slät smet.

  3. Tärna smöret och vänd ner. Blanda till sist i calvadosen.

  4. Lägg plastfolie på tryffeln. Låt stå i rumstemperatur till dagen efter eller ställ i kylen tills tryffeln har stelnat, ca 5 timmar.

  5. Ta upp tryffelsmet med en sked och rulla små kulor. Rulla tryffelkulorna i siktad kakao.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!