Trillingnötter

Trillingnötter är lyxiga och hemgjorda för alla som saknar sin favorit i Aladdinasken!
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 75 g hasselnötter
  • 150 g nougat
  • 150 g choklad - mörk
  • 50 g choklad - ljus
  • havssalt

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de fått färg, ca 10 min. Gnugga av skalen i en kökshandduk.

  2. Dela nougaten i 15-20 bitar. Tryck ut nougaten till plattor och lägg tre nötter på varje. Tryck nougaten runt nötterna. Ställ dem i kylen ca 15 min.

  3. Smält den mörka chokladen i mikron eller över vattenbad. Doppa nötterna i chokladen. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt stelna. Smält den ljusa chokladen och ringla den över pralinerna. Strö på lite havssalt och låt stelna i kylen. Förvara godiset i kylen i en burk med tättslutande lock.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!