Trifle med amaretto-marinerad sockerkaka, färska bär och vispgrädde

Recept på trifle med amaretto-marinerad sockerkaka, färska bär och vispgrädde. Servera den lättfixade desserten i portionsglas. Halva kakan ­behövs till desserten, resten ­serveras till kaffet.
Recept på trifle med amaretto-marinerad sockerkaka, färska bär och vispgrädde.
Recept på trifle med amaretto-marinerad sockerkaka, färska bär och vispgrädde. Foto: Emmy Lundström

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 l jordgubbar
  • 200 g hallon
  • 200 g blåbär
  • 2 dl Amaretto (mandellikör) - (mandellikör)

Kaka

  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 3,5 dl vetemjöl - (210 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl mjölk
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggblandningen. Koka upp mjölk och smör och blanda ner i smeten.

  2. Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 35–40 min. Låt kallna.

  3. Vispa grädden. Snoppa och ansa bären. Halvera jordgubbarna.

  4. Bryt mindre bitar av sockerkakan och doppa snabbt i amaretton. Varva kaka med grädde och bär i portionsglas.

Recept: Alexandra Vikström och Emmy Lundström

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!