Tranbärssylt med vin och fikon (cranberry sauce)

Ett givet tillbehör till kalkon är cranberry sauce som finns i många varianter. Här med torkade bär, fikon och rött vin. Använder du färska eller frysta tranbär eller lingon måste bär och sockermängder dubbleras och det hela kokas ihop så att sylten inte blir för tunn.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 dl strösocker
  • 2 dl vin - rött
  • 2 dl tranbär - torkade (hälsokost)
  • 4 fikon - torkade
  • 1 vatten - ev lite

Gör så här

  1. Smält sockret i en tjockbottnad kastrull.

  2. Skär fikonen i små bitar. Häll på vin, tranbär och fikon och koka under lock så att sockret löser sig ca 5 minuter.

  3. Späd ev med vatten till syltkonsistens.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!