Tranbär & äppelchutney

En mustig och kryddig chutney med tranbär och äpple.
Mitt Kök
Tranbär & äppelchutney
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 l äpple - skalade, bitar
  • 1 dl tranbär - torkade
  • 2 dl råsocker
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 kanelstång
  • 2 msk ingefära - hackad färsk
  • 1 krm cajennepeppar
  • salt

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Klyv chilin, ta bort kärnor och väggar och hacka chiliköttet.

  2. Blanda alla ingredienser i en gryta. Koka på svag värme utan lock i cirka 45 minuter-1 timme, tills chutneyn tjocknat.

  3. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Sätt på lock och förvara i kylen.

  4. Chutneyn är färdig att äta efter någon vecka.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök