Toscaaprikoser med lättvispad grädde

Kombinationen av knäckig tosca och sötsyrliga aprikoser är magisk. Rör i 1 msk amaretto i grädden för ännu mer vuxen mandelsmak.
Charlotte Jenkinson
Toscaaprikoser med lättvispad grädde
Toscaaprikoser med lättvispad grädde Foto: Jenny Grimsgård

Toscaaprikoser med lättvispad grädde

  • 0,5 dl flytande smör och rapsolja
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 påse mandel - flagad (50 g)
  • 1 burk aprikoser - (420 g)

Tillbehör

  • 2 dl grädde - lättvispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör och socker i en kastrull. Låt koka 2 min. Tillsätt mandeln.

  2. Låt aprikoserna rinna av och lägg dem i en ugnssäker form eller i portionsformar. Klicka på mandelsmeten. Gratinera mitt i ugnen tills toscasmeten fått färg, 5–7 min. Servera med vispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!