Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Tortillarullar med bacon, dadlar och jalapeño

Färgglatt och smakrikt tilltugg. Krispigt bacon möter söt dadel och lite hetta från jalapeñon i denna spännande rulle. Hittar du inte rödbetstortillabröd går det självklart bra med vanligt tortillabröd också.

Petra Lindstrand
Tortillarullar med bacon, dadlar och jalapeño
Tortillarullar med bacon, dadlar och jalapeño
Tortillarullar med bacon, dadlar och jalapeño
Foto: Helén Pe/Expressen Lifestyle

Ingredienser

  • 2 tortillabröd - med rödbetssmak (Santa Maria)
  • 8 dadlar - små
  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 1 jalapeñochili
  • 100 g naturell färskost
  • 20 g rucola

Gör så här

  1. Kärna ur och strimla dadlarna. 

  2. Stek baconet krispigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Stek dadlarna i baconfettet tills de blir krispiga. Låt dem rinna av på hushållspapper.

  3. Kärna ur och finhacka chilin. Bred färskost på tortillabröden, ta lite extra längst upp i kanten där tortillan ska slutas ihop senare.

  4. Fördela baconskivor, dadlar, chili och rucola på bröden. Rulla ihop till en tajt rulle.

  5. Skär bort ytterkanterna på bröden och skär dem i skivor.

Vad tyckte du om receptet?