Tortillabröd med spenat

Tortillabröden får en härlig färg av spenaten, som förstås kan bytas ut mot mangold eller rucola.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1,4 l vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 60 g smör
  • 70 g spenat - färsk
  • 6 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser och lägg i en degblandare eller bunke.

  2. Tärna smöret och lägg i det. Mixa spenaten och lägg ner i degblandaren.

  3. Häll på vattnet lite i taget och arbeta degen smidig. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl om degen känns lös.

  4. Dela degen i 20 bitar. Kavla ut i tunna brödkakor och grädda i en torr stekpanna.

  5. Lägg bröden under en bakduk vartefter de blir klara, så håller de sig mjuka.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!